Zoeken
Nieuwsbrief
Over Ons

Cordex werd opgericht in Portugal op 11 oktober 1969, maar haar begin en oorsprong zijn terug te vinden in het begin van de jaren 1960.

Het verhaal begint met Manuel Armando Pereira, voorzitter van de Raad van  bestuur van Cordex, en voorzitter van een klein bedrijf genoemd SOFIOS, dat in de vroege jaren 1960 katoenen verpakkingstouwen en andere vezels produceerde.

Toen de markt begon te groeien, begon SOFIOS sisaltouwen en strengen te produceren. Om te kunnen concurreren met sommige van de grotere fabrikanten, wist Manuel Armando dat hij een aantal strategische partnerschappen moest sluiten, zo kwam de fusie met een ander lokaal bedrijf. En zo begint de geschiedenis van de oprichting van Cordex Companhia Industrial Textil SA.

60`s

Cordex haar belangrijkste focus was de productie van sisaltouw voor landbouw, welke nog wordt geproduceerd tot op deze dag. Maar het was de implementatie van synthetische touwen die er voor zorgde dat Cordex het hoofd kon bieden aan tegenspoed die andere producenten ervoeren, in deze  moeilijke en turbulente jaren 70.

70`s

Tijdens de jaren 80 begon Cordex met een totale inhaalslag wat betreft de modernisering van de fabriek. Wijzigingen zijn aangebracht in de hele infrastructuur en bedrijfsorganisatie en de productie van synthetisch bindtouw voor agrarisch gebruik begon in alle ernst. Met de nadruk op herinvestering en voortdurende modernisering begon ook de productie van flexibel schuim.

80`s

Met deze solide basis begonnen de jaren 90 met een sterke, onafgebroken groei. Cordex bleef zijn productlijn op industriële touwtoepassingen uitbreiden en begon touwen met meerdere strengen te maken met behulp van twee ultramoderne, geavanceerde productielijnen. Het enorm sterke polysteel werd nu vervaardigd, daarmee begon de productie van technologische geavanceerde draden voor gebruik in de telecommunicatie-industrie. Een relevant aspect voor Cordex, omdat snelle Internet een erg belangrijk hulpmiddel is geworden. 
In 1997, ontving Cordex het ISO 9002 certificaat, een bewijs van de aandacht die besteed wordt aan kwaliteit en service binnen de organisatie. In datzelfde jaar werd Cordex SGPS (Cordex Groep) opgericht en begonnen de investeringen en strategieën in andere industrieën vorm te krijgen.

90`S

In februari van 2000, werd het plan om sisalstrengen in Brazilië te produceren werkelijkheid. Twee jaar later begon CORDEBRAS met de productie in Salvador, Bahia, Brazilië. Hiermee kwam  Cordex veel dichter bij de grondstoffenbron en dat bracht het bedrijf een groot concurrentievoordeel in de markt. 

2000

Slechts twee jaar later werd CORDENET opgericht. Het beste breigaren werd gekocht uit Duitsland en de productie van het wikkelnet was in volle gang. Deze uitbreiding stond Cordex toe om een volledige lijn van  producten om gewassen mee te verpakken aan een breder doelpubliek aan te bieden. Nu produceert Cordex sisal en synthetische touwen en daarnaast wikkelnet voor balen. Één van de eerste bedrijven in de wereld die deze prestatie neer zet. In oktober van 2009 werd Cordex Noord-Amerika opgericht met kantoren in de Verenigde Staten en Canada om zijn doel hard te maken, namelijk het opbouwen van lange termijn verhoudingen met onze vrienden in Noord-Amerika. Vandaag hebben we volledig bemande kantoren  in 6 landen over de hele wereld, waaronder het Verenigd Koninkrijk. In de afgelopen 40 jaar is Cordex uitgegroeid tot een klein, maar veelzijdig internationaal bedrijf, met meer dan 600 medewerkers, dat zijn producten verkoopt in 55 landen wereldwijd. Aangezien wij ons op een toekomst met nieuwe en opwindende mogelijkheden verheugen,  zullen wij innovatieve producten met een toegevoegde waarde blijven ontwikkelen en in informatietechnologie blijven  investeren. Om zo in kernwaarde voor onze trouwe klanten te voorzien.

2002

Missie

Het aangaan van een langere termijnrelatie met klanten, door het aanbieden van producten voor de silage en stro oogst .

Visie

De BESTE leverancier te zijn van producten die gewassen in balen verpakken.

Strategische Verklaring

Wij zullen onze energie richten op het bouwen van lange termijn  verhoudingen met klanten. Dit doen we met behulp van informatietechnologie en door het ontwikkelen van producten en diensten die op elk willekeurig moment belangrijk zijn voor de klant.

Toekomst

Een klein
wereldomvattend bedrijf

 

 
SPECIALIST IM BALENPRODUCTEN
SPECIALIST IM BALENPRODUCTEN
ONLINE SHOPPEN 24UUR PER DAG 365 DAGEN PER JAAR
ONLINE SHOPPEN 24UUR PER DAG 365 DAGEN PER JAAR
BESPAAR TIJD EN GELD DOOR ONLINE TE WINKELEN
BESPAAR TIJD EN GELD DOOR ONLINE TE WINKELEN
GRATIS BEZORGING BIJ AFNAME VOLLE PALLET
GRATIS BEZORGING BIJ AFNAME VOLLE PALLET
BETALING 100% VEILIG
BETALING 100% VEILIG
Copyright 2022 @ Alle Rechte vorbehalten von Cordex Agri
Volg ons