Cordex en Polymateria onthullen Biocord: Een Doorbraak in Duurzame Landbouw op de Agritechnica 2023

Cordex, een wereldleider in gewasverpakking, heeft in samenwerking met de Britse innovatoren Polymateria Biocord ontwikkeld, 's werelds eerste balentouw met zelfvernietigende plastic technologie. Deze innovatieve oplossing zal worden gepresenteerd op de Agritechnica, Hannover, 2023.

Plastic wordt momenteel gebruikt in elke fase van de agrarische productie, van kwekerij tot na de oogst. Agrarische sectoren wereldwijd verbruiken naar schatting 2.250.000 ton plastic per jaar, een gewicht dat overeenkomt met ongeveer een half miljoen standaard tractoren. Echter, de veelzijdigheid en duurzaamheid van plastic hebben een prijs.

Bij elke productie van 10.000 balen hooi of silage belandt minstens 25 tot 30 kg plastic op het veld als gevolg van verloren afsnijdsels. Dit plastic valt verder uiteen tot microplastic en hoopt zich in de loop der jaren op in de bodem, waardoor de kwaliteit en vruchtbaarheid ervan wordt aangetast door de bodemstructuur, bulkdichtheid en waterhoudend vermogen te veranderen.

Biocord - oorspronkelijk ontwikkeld voor stretchverpakte balen - is 's WERELDS EERSTE synthetische polypropyleen touw dat zowel recyclebaar als biologisch afbreekbaar is.

De integratie van de unieke zelfvernietigende plastic technologie van Polymateria zorgt ervoor dat Biocord tijdens het gebruik de sterkte, lengte en hoge prestaties van het PP-balentouw behoudt waar de industrie aan gewend is.

Na gebruik kan het Biocord touw worden gerecycled, maar als het in het milieu terechtkomt, zal het transformeren tot een bio-beschikbare was en veilig terugkeren naar de natuur zonder enige MICROPLASTICS achter te laten.

Manuel Alberto, CEO van CORDEX, benadrukt het belang van deze samenwerking: "We zien wereldwijd een verschuiving naar praktijken die in harmonie zijn met het land en de natuur. CORDEX is enthousiast om Biocord te lanceren, een duurzame kosteneffectieve oplossing voor balentouw voor boeren die die extra stap willen zetten."

Niall Dunne, CEO van Polymateria, zei: "Onze missie bij Polymateria is om plasticvervuiling te bestrijden door middel van geavanceerde wetenschap. Biocord is 's werelds eerste oplossing voor balentouw die het probleem van vluchtig plastic in de agrarische sector aanpakt, en we zijn zeer verheugd om het aan de boeren te presenteren die een sleutelrol spelen bij het behoud van de natuur en het beheer van onze planetaire hulpbronnen."

De aanwezigheid van microplastics als vervuilers heeft schadelijke effecten op de bodem, oppervlakte- en ondergrondse watervoorraden, waardoor microplastics ook in het voedselsysteem terechtkomen en uiteindelijk de menselijke gezondheid en voedselzekerheid bedreigen. Naarmate planetaire hulpbronnen afnemen, bieden oplossingen zoals Biocord hoop op een gezondere bodem en een schonere wereld.

Over Cordex Bij Cordex, een wereldwijd bedrijf met een rijke geschiedenis sinds de jaren 1960, zijn we er trots op een vertrouwde leider te zijn in landbouwkundige gewasverpakkingsproducten. Onze evolutie van katoenproductie tot onze huidige focus op landbouwnetwerk en rekfolie onderstreept ons streven naar innovatie en duurzaamheid. Cordex heeft divisies zoals CORDEXAGRI, CORDEXAQUA en CORDEXPRO die een diverse reeks industrieën bedienen, van landbouw en visserij tot sport en vrije tijd. Met meer dan 800 medewerkers en een aanwezigheid over de continenten heen, is onze missie om uitzonderlijke klantenervaringen te leveren, duurzaamheid te prioriteren en digitale transformatie omarmen. Ons doel voor de toekomst is om onze positie als klantgerichte leider te versterken, voortdurend duurzame praktijken te integreren en een compleet assortiment producten aan te bieden om te voldoen aan de gevarieerde behoeften van ons wereldwijde publiek.

Over Polymateria Polymateria streeft ernaar wetenschappelijke vooruitgang te benutten om het probleem van plasticvervuiling aan te pakken. Opgericht aan het Imperial College London, is het bedrijf de eerste entiteit die, via wetenschappelijk bewijs, heeft aangetoond dat de meest voorkomende bronnen van onbeheerd plastic afval kunnen terugkeren naar de natuur zonder microplastics te genereren, het ecosysteem negatief te beïnvloeden of recyclageprocessen op grote schaal te verstoren. Als gevolg van haar inspanningen om circulariteit te bevorderen en plasticvervuiling te bestrijden, werd Polymateria geëerd als een Tech Pioneer van het Wereld Economisch Forum in 2021.