1969

Het begin van een verhaal dat 50 jaar oud is

Opgericht in Portugal op 11 oktober 1969, kunnen de wortels en oorsprong van Cordex worden getraceerd tot het begin van de jaren zestig.

Het verhaal begint met Manuel Armando Pereira, voorzitter van de raad van bestuur van Cordex, en met een klein bedrijf genaamd SOFIOS, een producent van katoenen garens voor verpakkingen en andere garens in de vroege jaren '60.

Naarmate het bedrijf groeide, begon SOFIOS sisaltouwen en -koorden te produceren. Om concurrerend te zijn met de grote fabrikanten, wist Manuel Armando dat hij strategische partnerschappen moest aangaan en moest fuseren met een ander lokaal bedrijf. Dit is hoe het verhaal van de oprichting van Cordex Companhia Industrial Textil S.A.

 

1970

Landbouw als aandachtspunt

De focus van Cordex lag op de productie van sisalgaren, dat nog steeds wordt geproduceerd. Maar alleen door de productie van synthetische touwen in de jaren '70 kon Cordex de concurrentie van andere fabrikanten het hoofd bieden in deze moeilijke en turbulente tijd.

 

1980

Modernisering

In de jaren tachtig begon Cordex zijn fabriek volledig te moderniseren. De gehele infrastructuur en organisatie van het bedrijf werd gewijzigd en de productie van synthetisch balenperstouw voor landbouwgebruik begon zijn vruchten af ​​te werpen. Met de focus op herinvestering en continue modernisering begon ook de productie van soepelschuim.

1990

Erkenning van productiekwaliteit

 

Met een solide basis begonnen de jaren negentig met een sterke, gestage groei. Cordex bleef zijn productlijn uitbreiden naar industriële touwtoepassingen en begon multifilamentgaren te produceren met behulp van twee van de nieuwste technieken van het bedrijf. Er werd nu hoogwaardig polystaal vervaardigd, wat leidde tot de productie van hightech garens in de telecommunicatie-industrie; een belangrijke overweging voor Cordex, aangezien internet snel zo'n belangrijke faciliteit aan het worden is.

In 1997 ontving Cordex de ISO 9002-certificering na verificatie van haar toewijding aan kwaliteitsproducten, service en organisatie. In hetzelfde jaar werd CORDEX SGPS (Cordex Group) opgericht en begonnen investeringen en strategieën in andere industrieën vorm te krijgen.

2000

Intrede van Cordex op de Braziliaanse markt

In februari 2000 werd het plan gerealiseerd om sisalgaren in Brazilië te gaan produceren. Twee jaar later begon CORDEBRAS met produceren in Salvador Bahia, Brazilië. Het bedrijf bracht Cordex veel dichter bij de bron van de grondstof en zorgde voor een groot concurrentievoordeel in de markt.

 

2002

Bevestiging van Cordex als een wereldwijd bedrijf 

CORDENET werd slechts twee jaar later opgericht. Uit Duitsland werden de nieuwste weefgetouwen gekocht en de productie van rondebalennetten was in volle gang. Deze uitbreiding stelde Cordex in staat om een ​​complete lijn gewasverpakkingen aan een breder publiek aan te bieden. Naast sisal & baalnetten van synthetisch garen, waardoor het een van de eerste bedrijven ter wereld is met dit assortiment producten.

Cordex North America is opgericht in oktober 2009 met kantoren in de Verenigde Staten en Canada om langdurige relaties op te bouwen met onze vrienden in Noord-Amerika. Tegenwoordig zijn er volledig bemande verkoopkantoren in 6 landen over de hele wereld, waaronder het VK.

In de afgelopen 40 jaar is Cordex uitgegroeid tot een klein maar divers wereldwijd bedrijf met meer dan 600 werknemers, dat zijn producten in 55 landen over de hele wereld verkoopt. Terwijl we uitkijken naar een toekomst met nieuwe en opwindende mogelijkheden, zullen we doorgaan met het ontwikkelen van innovatieve producten met toegevoegde waarde en investeren in informatietechnologieën die van onschatbare waarde zullen zijn voor onze klanten

 

2019

We vieren ons 50-jarig bestaan


Op 11 oktober 2019 viert Cordex haar 50ste verjaardag.

Op deze historische datum is het tijd om de oprichter van Cordex, Manuel Armando Pereira, te gedenken en al diegenen die onbaatzuchtig hebben bijgedragen aan wat Cordex nu is.

Manuel Armando richtte Cordex op 11 oktober 1969 op. Zijn droom was om een ​​mechanische touwfabriek op te richten en deze om te vormen tot een van 's werelds toonaangevende fabrikanten.

Hij vervulde deze droom door risico's te nemen en door onbekende plaatsen te dwalen, vaak zonder kompas.

“We zijn allemaal bezoekers van deze tijd, deze plek. We zijn gewoon op doorreis. Ons doel is kijken, groeien, liefhebben... En dan gaan we naar huis. ”

De mensen bij Cordex zijn enthousiast, sterk en energiek. Dat maakt Cordex tot een succesvol bedrijf! Met deze flexibele en positieve houding is groei onvermijdelijk... en dat maakt Cordex tot een sterker bedrijf.

 

2022

Cordex Eco – Geen afval

In 2022 bereikt Cordex een mijlpaal op het gebied van duurzaamheid en is een 𝗭𝗲𝗿𝗼 𝗪𝗮𝘀𝘁𝗲 gecertificeerd bedrijf. Deze certificering biedt onafhankelijke zekerheid dat we ons inzetten voor een verantwoord afvalbeheerbeleid.

De belangrijkste doelstellingen zijn gebaseerd op reductie, hergebruik en recycling, met een focus op afvalbeheer, dat meestal bestemd is om te worden gestort. Door maatregelen te nemen die zijn afgestemd op de VN-doelstellingen voor duurzame ontwikkeling, wil Cordex klimaatverandering helpen voorkomen en bestrijden.

Newsletter

A short sentence describing what someone will receive by subscribing