Friese loonwerker wikkelt met Cordex-folie

Kwaliteit en prijs, de succesformule van Jakob Bruining

Jakob Bruining, een handelsonderneming uit Twijzel, heeft de overstap gemaakt naar Cordex's Silacord-wikkelfolie voor het wikkelen van 85 bij 90 centimeter midibalen. Deze overstap, ingegeven door de gunstige prijsstelling van Cordex in het voorjaar van 2023, heeft Bruining aangenaam verrast. Met Cordex's relatief nieuwe aanwezigheid op de markt, benadrukt Bruining: "Het draait om kwaliteit, maar de prijs maakt het verschil."

Jaarlijks wikkelt Bruining ongeveer twaalfduizend midibalen met twee Criap 8590-perscombinaties, ontwikkeld door RVB Mechanisatie. Deze balen, voornamelijk bestemd voor particuliere paardenhouders en fouragehandelaren, vereisen een preciezere conservering dan grotere rondebalen. "Een optimale smaak, essentieel voor de paarden, wordt bereikt bij een vochtpercentage van vijftien tot zestien procent," verklaart Bruining. Daarom speelt de kwaliteit van de wikkelfolie een cruciale rol.

Cordex: bewezen onder alle omstandigheden

Bruining's ervaring met Cordex-folie is ronduit positief. Zowel de duurzaamheid als ook de betrouwbaarheid van de folie onder verschillende weersomstandigheden - van nat tot erg warm - heeft Bruining overtuigd van de superioriteit van Cordex's product. "Ik heb geen klachten gehad over schimmelaantasting of slechte conservering," vertelt hij enthousiast. Deze succesvolle ervaring motiveert Bruining om Cordex-folie ook in de toekomst te blijven gebruiken, ook bij de recent aangeschafte grote balenpers.

Jakob Bruining: “Het draait om kwaliteit, maar de prijs maakt het verschil.”

Werken zonder storingen

Een opvallend extra voordeel van Cordex-folie is de stabiliteit op de rolt, zelfs bij hogere temperaturen. "Er staat wel eens een partij in de zon op het erf, en ik heb gemerkt dat het plastic niet van de rol zakt of problemen geeft met de lijm," legt Bruining uit. "Bij het werken met de folie heb ik het afgelopen jaar geen storingen ervaren," benadrukt hij. De werkbaarheid in de praktijk is goed.

Aanbeveling voor collega's

Jakob Bruining's ervaring onderstreept de voordelen van Cordex's Silacord-wikkelfolie, zowel in termen van prijs als prestaties. Zijn aanbeveling aan collega's in de sector is duidelijk: "De kwaliteit is onmiskenbaar en de prijs maakt het aantrekkelijk. Cordex is een keuze die ik zeker weer zou maken."